Panik!

Fick lite panik när jag insåg att det bara är 2 månader, 62 dagar, kvar tills bebis beräknas komma! Och den kan juh eventuellt komma tidigare! Det är juh inte alls länge! Då kommer jag inte ha ett, utan TVÅ barn! Hur ska det gå?! Men det är lite som sist, jag insåg inte att jag skulle ha barn förrens hon låg på min mage! :P Det är lite svårt att förstå att man har ett barn i magen.. Även om det känns VÄLDIGT väl! :)

Jag är fortfarande hemma med mitt prickiga barn.. I natt har varken hon eller vi sovit särskilt mycket! Tycker så synd om henne! Klockan sex åt vi frukost första gången. Brukar vanligtvis vara vid åtta. Efter vi ätit lunch gick hon och hämtade "snuttis" och sa att hon ville sova. Tror att hon somnade innan jag lagt över henne filten. Hon var trött! Sover fortfarande.. Egentligen ska hon bara sova en timme. Men när hon är sjuk får hon sova så mycket hon kan!

Jag skulle vilja åka på Dollar. Tyckte att jag såg att dom hade julgardiner..? Jag hängde upp i köket i går. Hade inga andra som passade. Så är det när man flyttar för ofta! :P Skulle för övrigt bara vilja gå utanför dörren! Har inte varit ut sen i måndags! Men imårn kommer iaf mamma hit, hon ska ha Livia på lördag så jag kan jobba. Jag längtar!

Nu är min prinsessa vaken! :)

Vecka 32

Uträkning utgår från dagens datum: Tors 26 nov 2009.
Din graviditet startade Tors 23 apr 2009.
Din menscykel är ca 28 dagar
Du blev gravid ungefär Tors 7 maj 2009 (ägglossningen).
Du är på dag 218 av 280. (77,9%).
Du är i vecka 32.
Du har gått 31 fulla veckor och 0 fulla dagar (v31+0).
Du är i 7:e kalendermånaden.
Du är i 8:e graviditetsmånaden (lunarmånaden). [Läs mer här]
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Ons 27 jan 2010
Du har 62 dagar kvar till beräknad förlossning.




Kroppen:
Man kan lätt bli andfådd när man gör något ansträngande trots att lungkapaciteten har ökat. Att man blir andfådd är helt normalt, barnet får lika mycket syre oavsett hur flåsig man känner sig. I slutet av graviditeten kan trycket på pulsådern bli för stort om man ligger på rygg, vilket kan göra att både du och barnet mår illa. Barnmorskan brukar därför rekommendera att man ligger på sidan när man ska sova. Det brukar även vara den ställning som känns bäst, det kan vara skönt att ha en kudde som stöder upp den tunga magen lite.
I vissa landsting görs ett extra ultraljud i vecka 32 för att kontrollera att barnet växer som det ska.

Barnet: Vid den här tidpunkten väger barnet cirka 1500 gram och är ungefär 40 centimeter långt. Nu har barnet något bättre kontroll över sin kroppstemperatur. Lungorna är färdiga och barnet ligger nu och tränar dem genom att andas ner fostervatten i dem, ofta med hicka som följd. Tånaglarna växer allt mer. Barnets sparkar blir nu mer som kraftiga knuffar och man kan lätt särskilja olika kroppsdelar från varandra. Ibland kan man kanske känna något spetsigt som rör sig hastigt tvärs över hela magen, det kan vara ett knä eller en fot. Genom att barnet hickar kan man också få en uppfattning åt vilket håll barnet är vinklat, hickningarna känns som mest från barnets rygg.

Vattkoppor!

Nu har Livia fått vattkoppor. Så vi blir väl hemma den kommande veckan. Vet inte riktigt hur länge man brukar vara sjuk, men 1 vecka tar det väl iaf..? Har juh gått och väntat på det här sen den första fick det på dagis, så jag blev juh inte direkt överraskad. Tycker att det var bra att hon fick det nu, så är det "klart" sen. Hon verkar inte direkt lida så mycket av det, inte än iaf. Hon kliar ingenting, och än så länge har hon bara 3 st. Men det kommer väl mer..

Tråkigt är det dock att jag inte kan jobba. Blir lite pengar till jul. Jag som varken tjänar eller jobbar så mycket. Men men, så är det.. Ska iaf jobba på lördag när det är Julmarknad. Så då hoppas vi på mycket folk! :)

Magen växer och jag får bara ondare i kroppen. Det var inte alls så här med Livia! Jag har väl aldrig haft ont i ryggen förut! Sover inte alls bra på nätterna. Och när jag sover så drömmer jag så mycket så jag är ännu tröttare när jag vaknar! Men det är juh inte alltför länge kvar nu. Så jag ska nog stå ut. :) Men lite måste man juh få klaga.. :P

Ska passa på att städa och ta fram adventsakerna nu när jag ändå är hemma. Ska hänga upp gardiner och ta fram ljusstakar. Resten får komma fram dagen innan julafton. Det är juh faktiskt inte jul än!  Men det är inte länge kvar.. :) Alla julklappar är inte inhandlade, men jag vet ungefär vad jag ska köpa till alla nu. Skulle kunna köpa hur mycket som helst till Livia! :) Vi ska juh vara i stan på jul, så vi får väl se om vi kanske måste hyra en släpvagn när vi ska hem! Haha!

Undra om jag ska passa på att vila lite nu när Livia sover.. Men somnar jag så vaknar väl hon. Så det är lika bra att vara vaken. :) Tror att jag ska måla några julklappar ist! :)

Syskonvagn?

Då var det söndag igen. Veckorna går juh så himla fort! Tycker att det känns länge att det är 2 månader kvar tills bebis ska komma. Men fortsätter det såhär så är den juh snart här! :) Känner ingen panik den här gången över att det är saker jag måste fixa innan. Vi har juh det mesta redan. Förutom en vagn! Och det verkar juh vara hur svårt som helst att hitta det! För den vagnen jag vill ha verkar inte finnas! De flesta syskonvagnar som jag har sett är juh konstruerade så att man först har en liggdel till bebisen, och Livia får sitta framåt. Och det är juh bra. Livia är juh så stor att hon kan göra det. Men sen då, när bebisen är ca 6 månader, och inte kan ligga i liggdelen längre, ska den då sitta framåt? Från att den är 6 månader?! Det tycker jag är alldeles för tidigt! Jag tycker att ett barn ska vara iaf 1 år innan man kan vända på dom.

http://www.viforaldrar.se/artiklar/2009/06/23/aka-framatvant-eller-inte/

Det finns säkert andra som har andra åsikter än mig. Men nu är det mitt barn det gäller! Har hittat en vagn som jag tycker verkar vara bra.

http://www.teutonia.de/index.php?id=337

Det är svängbara framhjul, vilket jag helst vill ha när den är en sån stor vagn, och man kan ha mjuklift/hårdlift i den. Det som är minus med den vagnen är att den är så bred! Fast det kan juh oxå vara ett pluss, med tanke på att barnen får mer plats. Men man vill juh komma in genom dörren med den oxå! In genom dörren och uppför trappan! Usch för att bo i lägenhet med små barn! :/


Tack :)





Tack så jätte mycket för era underbart snälla kommentarer! :) Det behövde jag idag!

Visst, jag kanske överreagerar över vissa saker. Som jag kanske inte skulle bry mig om annars. Men jag är juh gravid!! Kan ni tänka på det innan ni skriver nåt elakt till mig? :P Om det är nåt som är så himla viktigt som du absolut måste skriva, så kan du väl vänta 2 månader! Jag vill bara höra bra saker nu! Okej? :)

Idag har New Moon premiär! Är lite sur för att jag inte får se den.. :( Hade jag haft barnvakt, och pengar, så hade jag åkt in till stan och tittat på den! Men jag får väl vänta tills i vår när den kommer ut på DVD.. :/

Nästa helg är det julmarknad och 1:a advent. Och det är fortfarande ingen snö.. Kommer kännas lite konstigt om det inte är snö då. Fast bara det är snö till jul så. Kan juh inte direkt säga att jag är jätte ledsen för att det inte är -15 och 2 m snö ute! Hade juh hellre velat ha sommar.. :)

Nu ska jag snart äta lunch med min älskling! :) Sen jobb.. :/ Tur att det är fredag! Fast jag jobbar imårn oxå.. Men det är skönt med helg ändå! :)

Vecka 31

Uträkning utgår från dagens datum: Tors 19 nov 2009.
Din graviditet startade Tors 23 apr 2009.
Din menscykel är ca 28 dagar
Du blev gravid ungefär Tors 7 maj 2009 (ägglossningen).
Du är på dag 211 av 280. (75,4%).
Du är i vecka 31.
Du har gått 30 fulla veckor och 0 fulla dagar (v30+0).
Du är i 7:e kalendermånaden.
Du är i 8:e graviditetsmånaden (lunarmånaden). [Läs mer här]
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Ons 27 jan 2010
Du har 69 dagar kvar till beräknad förlossning.



Kroppen: Det är vanligt med besvär från ryggen under senare delen av graviditeten. Livmodern är tung och belastningen blir stor på både ben, rygg och bäckenbotten. För att undvika att få trötthetsvärk i ländryggen är det bra att ha en bra hållning och motverka svank. Personer som tidigare haft problem med ryggen löper större risk att drabbas av besvär.
Förutom den naturliga belastning som blir av den ökade tyngden gör graviditeten i sig att ledband, höfter och ryggrad luckras upp genom ett hormon som heter relaxin. Hormonet vidgar bäckenet och underlättar på så sätt förlossningen. Vissa känner stora besvär av foglossning och kan då behöva hjälpmedel i form av till exempel stödbälte. Undvik asymmetriska rörelser som exempelvis att gå i trappor och bära tunga saker.
Om du har extra tungt arbete kan du ansöka om havandeskapspenning nu. Det gör du hos försäkringskassan.

Barnet: Barnets proportioner påminner mer och mer om ett barn som är fött, huvudet är nästan åtta centimeter i diameter och fötterna knappt sex centimeter. Hjärnan växer sig större och börjar få allt djupare veck för att få plats. Barnets hud som tidigare varit skrynklig börjar nu fyllas ut med fett och slätas ut.


...

Blir så irriterad på folk som skriver kommentarer anonymt! Vill man säga nåt kan man väl stå för det oxå?! Tycker du som skrev den där kommentaren att det är bättre att man håller ihop och bråkar än att man går skilda vägar? För det tycker inte jag är bra för barnet! Såklart man vill ha den "perfekta familjen" med mamma, pappa och barn. Men om man då känner efter ett tag att det inte funkar, är det då bättre att hålla ihop "för barnens skull"? För jag tycker bara att föräldrar som gör så är knäpp! För det är inte alls det som är bäst för barnen! Ett barn märker och ser mer än man tror! Jag skulle t ex aldrig vilja att mina föräldrar var tillsammans! Har du som skrev kommentaren förresten läst hennes blogg så du vet hur hon skrev lr? "Hoppas det går bättre i ditt nya förhållande!" Vadå ironisk?! Usch jag blir så arg! Skulle vilja skriva så mycket, men jag tror att jag ska låta bli.. Antar att det känns jobbigt när man blir kritiserad för hur man är mot sitt barn! Jag skulle aldrig göra nåt annat än att försöka göra det som är bäst för Livia! Men hur man än gör är det tydligen inte bra..

BM

Var hos BM idag, kollade bara vikt, blodtryck och så mätte hon magen. Jag hade visst gått upp i vikt, mer än jag trodde :P, så nu väger jag 59. Blodtrycket var bra, och magen växer. Hon tyckte att min mage såg liten ut, men den ligger över "normal" kurvan, och jag följer min kurva. Och så jämförde hon med när jag väntade Livia, och det var precis samma. Bebis ligger nu med huvudet neråt, och hon trodde att den skulle ligga kvar så, för det var ganska trångt i magen. För även om min mage nu är liten, så var bebis tydligen normal stor. Utifrån vad hon kunde känna. Fick lyssna på hjärtljudet oxå. :) Alltid lika skönt att höra det! Även om jag känner VÄLDIGT väl att den lever. Särskilt på nätterna.. :P

Vecka 30

Uträkning utgår från dagens datum: Tors 12 nov 2009.
Din graviditet startade Tors 23 apr 2009.
Din menscykel är ca 28 dagar
Du blev gravid ungefär Tors 7 maj 2009 (ägglossningen).
Du är på dag 204 av 280. (72,9%).
Du är i vecka 30.
Du har gått 29 fulla veckor och 0 fulla dagar (v29+0).
Du är i 7:e kalendermånaden.
Du är i 8:e graviditetsmånaden (lunarmånaden). [Läs mer här]
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Ons 27 jan 2010
Du har 76 dagar kvar till beräknad förlossning.



Kroppen: Det är vanligt att brösten läcker råmjölk "kolostrum" redan nu. Det brukar inte vara fråga om några stora mängder, men det kan det vara bra att införskaffa en skön amningsbehå utan byglar som du kan ha om natten.
Om förvärkarna upplevs som smärtsamma är det en signal om att allt inte står rätt till. Detta inträffar vanligtvis efter en lång arbetsdag eller då du är jäktad. Ta det lite lugnare och förkorta gärna dina arbetsdagar. Om du får kraftiga sammandragningar brukar man kontrollera livmoderhalsen för att se att den inte är försvagad och öppnar sig i förtid. Om så är fallet kan sjukskrivning vara aktuellt för att man ska kunna vila. Ibland rekommenderas en kortare tids sjukhusvistelse och/eller läkemedel som stoppar sammandragningarna.
De flesta föräldrar kommer nu att börja eller har redan påbörjat en föräldrakurs eller förlossningsförberedande kurs.

Barnet: Barnet växer mycket och ökar nu från drygt ett kilo till tre och ett halvt kilo på bara tio veckor. Barnet vaggas till sömns av mammans rörelser och vaknar ofta när hon lägger sig. Den dygnsrytm som barnet har i slutet av graviditeten kan även hålla i sig efter födseln, men det är inte säkert. Barnet hör många ljud inifrån mammans kropp, bland annat ljud från mammans hjärta och mage. Ljud från magen kan i vissa fall uppgå till så mycket som 80 decibel vilket kan jämföras med en kraftigt trafikerad gata.

<3 Livia

Igår var jag hemma med Livia. Hon hostade hela natten och var jätte snorig! Idag har hon varit på dagis, men hon är fortfarande snorig.. Inga vattkoppor, än. Men det kommer säkert. 5 barn var dom på dagis idag. Resten var sjuka!

Var på Dollar än sväng i kväll. Köpte tomtekläder till Livia. Så söta! :)













Sen åkte vi till Larsen och hjälpte han att hänga upp några tavlor. :) Skulle ha hängt upp några här hemma oxå, men det får bli imårn. Orkar inte nu..

Fick förresten Livias dagis kort idag! Dom var så fina! :) Min lilla prinsessa. Ska scanna in kortet imårn, så får ni se! :)

Vecka 30 imårn. "Bara" 10 veckor kvar. Men det går nog fort.. :) Läste en blogg nyss, en tjej som INTE har barn, skrev massa saker om hur det är att ha barn, och så skrev hon att den dagen hon blir gravid så ska hon vara säker på att barnet är önskat och efterlängtat av båda sina föräldrar redan innan det skapas.

Så eftersom mitt barn inte direkt var planerad, menar hon då att hon inte var önskad? Lr att jag inte älskar mitt barn lika mycket? Lr att jag inte är en lika bra mamma? För att jag tex inte har nån utbildning! Lr att jag inte har jobbat i 10 år, gift mig och köpt hus innan? Vad är det som säger att det är rätt?

Jag älskar Livia över allt annat, att få barn är det bästa jag gjort! Jag skulle ALDRIG vilja ändra på mitt liv!
Och snart kommer nästa. :)








Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!