6 dagar kvar :)




Snart kommer min älskling hem. En av dom. Har juh dom andra två hemma. :) Livia har försökt få bebisen att komma ut idag. Hon har både sagt "kom ut bebis" och "kom in bebis"! Hon är så söt! Är förkyld hon oxå, och hon har varit väldigt kramig idag. Ska gosa med mamma hela tiden! :) Jag känner mig faktiskt lite bättre nu, men det gjorde jag igår em oxå, och sen blev det bara värre igen! Men nu hoppas jag att vi blir frisk! Livia ska kanske åka till stan imårn. Lr på lördag. Hon sa idag att hon saknade mommo. Och hon är juh ledig i helgen, så då kan hon få åka dit och hälsa på! Ska försöka att inte tänka så mycket på när bebisen tänkte komma. Den kommer väl när den är klar. Fast det är juh inte så lätt! Men jag har juh inte gått tiden ut, så jag ska väl egentligen inte börja klaga än! :P Just nu tycker jag att det är mest jobbigt att vara förkyld, så jag tänker inte på det så jätte mycket. Men när jag bllir frisk igen kommer det säkert att bli jobbigt! :P Undra vad vi ska hitta på i helgen då om Livia åker till stan.. Jag ska iaf ha sovmorgon! :) Om jag inte får föda barn så kan jag juh alltid vila! :P Nu får jag inte sitta här längre, för Livia ska lyssna på musik! :)

Vecka 40

Uträkning utgår från dagens datum: Tors 21 jan 2010.
Din graviditet startade Tors 23 apr 2009.
Din menscykel är ca 28 dagar
Du blev gravid ungefär Tors 7 maj 2009 (ägglossningen).
Du är på dag 274 av 280. (97,9%).
Du är i vecka 40.
Du har gått 39 fulla veckor och 0 fulla dagar (v39+0).
Du är i 9:e kalendermånaden.
Du är i 10:e graviditetsmånaden (lunarmånaden). [Läs mer här]
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Ons 27 jan 2010
Du har 6 dagar kvar till beräknad förlossning.




Kroppen: Förlossningstidpunkten är nådd och värkarna kan nu förväntas att börja. Det är vanligt att man som förstagångsföderska går över 40 veckor, man anses inte vara överburen förrän efter vecka 42. Skulle det dröja längre övervakas fostret noga och man blir ofta igångsatt. Exakt vad som gör att förlossningen startar vet man inte. Det är troligen barnet som sätter i gång den. Många funderar över om det är möjligt att sätta i gång förlossningen själv genom att springa i trappor eller äta speciell mat. Det finns dock inget sätt att själv tvinga i gång förlossningen, utan barnet kommer när det är klart. Förlossningen sätts bara i gång på sjukhuset om det finns någon medicinsk anledning, till exempel att du har högt blodtryck. Trycket från barnets huvud mot livmoderhalsen kan påskynda förlossningsstarten. Trycket gör att det utsöndras oxytocin, ett hormon som signalerar till livmodern att den ska dra ihop sig. När livmodern drar ihop sig allt oftare och starkare, trycks barnets huvud ännu mer ner mot livmoderhalsen. Den ger efter så småningom och börjar öppna sig.
Det kan hända att trycket blir så stort att fosterhinnan riskerar att spricka, vilket gör att fostervatten börjar rinna ut. Kontakta då alltid förlossningsavdelningen för vidare information och omhändertagande. Om man mår bra och inte fått värkar än kan man få åka hem igen.

Barnet: Fostervatten byts ut var tredje timma och produceras på nytt ända tills barnet är fött. Om det däremot finns mekonium i vattnet kan det vara en signal om att barnet är stressat eller inte mår bra och då får man stanna kvar för att kunna övervaka barnet.
Barnet är redo att möta omvärlden, 92 procent av alla barn föds mellan vecka 38-42.

1 vecka!

Har idag en vecka, 7 dagar kvar till BF. Var hos BM idag, och bebisen är fortfarande inte fixerad. Inte för att det betyder nåt, men det hade ändå kännts bättre om den varit det. :) Måste jag gå tiden ut så gör det väl inte så mycket, men jag vill helst slippa att gå över. Livia kom 6 dagar tidigare, och var fixerad från vecka 36. Tror inte att jag kommer att få någon bebis imårn.. :/ Mår helt plötsligt mycket bättre, så det gör absolut ingenting om den vill komma nu! Men jag kommer nog att få vänta. Dom säger juh att bebisen är mer stilla i magen innan förlossningen startar (minns inte att det var så med Livia men..) den här bebisen är iaf inte alls stilla! Rör sig väldigt mycket. Lr  så mycket den kan. Det är juh inte direkt så mycket plats där inne.. Nu ska jag ta och laga lite mat. Det blir hamburgare idag! :)

9 dagar kvar! (Jag bara klagar, så du behöver absolut inte läsa!)

Du är på dag 271 av 280. (96,8%)
Beräknat förlossningsdatum Ons 27 jan 2010
Du har 9 dagar kvar till beräknad förlossning

Visst, 9 dagar är juh ingenting. Men just nu känns det som en evighet! Så less på att gå hemma och vänta! Det finns juh ingenting att göra här heller! Och säg inte att jag ska vila! Vadå vila? Jag kan juh inte direkt lagra sömn. Jag kommer ändå att bli trött sen! Är så less på att ha så ont i kroppen! Ska till BM på onsdag. Hade hoppats på att jag skulle "slippa" det. Men som det ser ut nu får jag nog gå dit, och jag kommer säkert att få gå dit nästa vecka oxå! :/

Livia sover iaf nu. Hon var trött idag. Annars brukar hon vara vaken till tolv.. Måste hitta på nåt när hon vaknar. Klarar inte av att bara vara inne en hel dag!

Nej jag hade nog egentligen ingenting att skriva..

Vecka 39

Uträkning utgår från dagens datum: Tors 14 jan 2010.
Din graviditet startade Tors 23 apr 2009.
Din menscykel är ca 28 dagar
Du blev gravid ungefär Tors 7 maj 2009 (ägglossningen).
Du är på dag 267 av 280. (95,4%).
Du är i vecka 39.
Du har gått 38 fulla veckor och 0 fulla dagar (v38+0).
Du är i 9:e kalendermånaden.
Du är i 10:e graviditetsmånaden (lunarmånaden). [Läs mer här]
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Ons 27 jan 2010
Du har 13 dagar kvar till beräknad förlossning.



Kroppen: Bestäm dig för att du är klar att föda ditt barn! Nu är du klar med förberedelser och du är redo. Känslomässigt känner man ofta blandade känslor, man är otålig samtidigt som man kan känna rampfeber.
Livmodertappen har i regel börjat mogna och mjukats upp för att underlätta förlossningsarbetet, i vissa fall försvinner den helt. Slemproppen kan lossna, men det är ingen garanti att förlossningen är på gång. Om den lossnar i tidigt skede kan den till och med återbildas. Slemproppen bildas i vecka fyra för att skydda ingången till livmoderhalsen. Den kan vara alltifrån genomskinlig i en geléaktig konsistens till brun-, röd- eller grönfärgad. Den kan även komma ut i små omgångar och vissa märker inte ens av den.

Barnet: Det duniga hår som hittills täckt barnets hud försvinner och hudens rynkor är utslätade. Barnets avföring "mekonium" som samlats i tarmarna består av en blandning av lanugohår, gallpigment, utsöndringar från matsmältningssystemet och celler från tarmväggen. Barnet förbereder sig att födas genom att samla på sig extra mycket energi för att klara sig under förlossningen och de första levnadsdygnen innan mjölkproduktionen kommit igång.

Ledig! :)

Min första lediga dag! :) Än så länge är jag inte less på att vara hemma, :P det var juh så fint väder idag oxå! Jag och Livia var ute och gick med Anna-Karin och Ante. :) Gick en timme, och det känns i mina ben! Jag börjar vara less på att vara gravid nu, så bebisen är välkommen när den vill!

Beräknat förlossningsdatum Ons 27 jan 2010
Du har 16 dagar kvar till beräknad förlossning.

Känns som att det skulle vara 16 år kvar! Livia kom 1 vecka tidigare. Tänk om den här oxå kunde vara snäll och komma lite tidigare.. :P Innan UL så hade jag den 15:e som datum. Livia kom dagen innan det första beräknade datumet, som man ränkar ut efter mensen, så jag hoppas att den här oxå kommer enligt det datumet! Det är på fredag!! :) När det är så här nära, så är det det enda man tänker på! Jag förstår om andra blir less! Man måste nog ha varit med om det själv för att fatta hur jobbigt det är sista veckorna. Och det känns ändå mycket lättare den här gången, för nu har jag juh Livia som tar upp all min tid. Det var mycket mycket värre sist, när jag bara gick och väntade! Ska försöka hitta på lite saker att göra i veckan, så jag inte bara sitter hemma. Blir galen av det! Livia ska vara på dagis resten av veckan, så jag kommer nog att hinna vila oxå.. :)

Har varit så sjukt trött på kvällarna dom sista 2 dagarna, klockan är 20.10, men jag skulle jätte gärna vilja gå och lägga mig! Livia sover, och Anders är och skruvar i nån bil. Så jag kan lika gärna lägga mig. Bella är här och hälsar på, men hon ligger på soffan och sover, så hon kanske inte blir sur om jag går och lägger mig! :P Fast jag kanske ska väcka henne först så hon inte sover här tills imårn bitti! :)

God natt! :)

Vecka 38

Uträkning utgår från dagens datum: Tors 7 jan 2010.
Din graviditet startade Tors 23 apr 2009.
Din menscykel är ca 28 dagar
Du blev gravid ungefär Tors 7 maj 2009 (ägglossningen).
Du är på dag 260 av 280. (92,9%).
Du är i vecka 38.
Du har gått 37 fulla veckor och 0 fulla dagar (v37+0).
Du är i 9:e kalendermånaden.
Du är i 10:e graviditetsmånaden (lunarmånaden). [Läs mer här]
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Ons 27 jan 2010
Du har 20 dagar kvar till beräknad förlossning.



Kroppen: Nu närmar sig förlossningen med stormsteg. Se till att du vet var din partner befinner sig och att du lätt kan få kontakt.
När barnets huvud har ställt in sig brukar det bli lite lättare för den blivande mamman att andas och äta igen eftersom det blir lite mer plats upptill i magen. Allt fler känner förvärkar. Det som skiljer förvärkar från sammandragningar är att värkarna oftare gör ont. Först blir magen hård, precis som tidigare, men efteråt kan en molande känsla finnas kvar. Smärtan sitter långt ner i magen eller ländryggen och påminner om mensvärk. Långt ifrån alla får dock någon förvarning om att förlossningen är på gång. När du väntar ditt första barn är det vanligast att barnet kommer efter beräknat datum. Är du omföderska föder du statistiskt sett nästa barn två till tre dagar tidigare.

Barnet: Nu är barnet helt fullgånget och navelsträngen är cirka 50 cm lång.

Magen! :)


Livia äter pepparkakshus! :)


Livia dricker te! :)


Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!