Torsdag 31 mars 2011

Då var denna arbetsvecka snart slut.. Fast just det, jag jobbar ju lördag oxå! Ja, en dag ledigt får jag iaf. :) Medans jag jobbar på lördag så ska min snälla pappa komma hit och hjälpa Anders att sätta upp listerna. :) Äntligen! Det börjar hända lite här. Tapeterna i köket är uppe nu oxå! Bara golv som fattas där. Och kakel. Och bänkskivor. Ja, det är nästan klart iaf. :) Tapeterna blev jätte bra! Det är gamla tapeter, alltså dom har funnits ett tag. Men jag gillar dom. :) Sen ska även tvättstugan göras. Kul att det var för gamla tapeter och golv där inne så vi får stå för 80 % av konstnaden själva! Tycker egentligen inte att det är vi som ska betala för det. För egentligen skulle det här vara klart innan vi flyttade in! Men men.. Vi får det ju som vi vill ha det nu iaf. Nu när tapeterna är uppe så insåg jag ju att jag verkligen måste måla stolar och bord! Kanske måste köpa färg imårn så jag kan börja måla några stolar i helgen.. :) En annan sak som jag velat göra sen vi flyttade in är att slipa och måla trappen. Den är verkligen inte snygg! Men med tanke på att vi sover där uppe, så känns det mest bara jobbigt att börja med den.. + att det är så mycket som måste slipas! Jag har försökt få Anders att göra det, genom att säga att jag kan måla allt, men det går inte så bra.. :P

Livia har varit på ridning idag. Hon är så duktig. :) Dom red ute, så jag fick ju ett träningspass när vi gick upp backen från Risselås till Bygda. Men det var så skönt att vara ute när det var så fint väder! :) Men eftersom jag har varit dålig på att vara ute och gå den sista tiden, sen jag började jobba, så har jag inte direkt nån kondition! :P

Måste ju skriva grattis till Anneli och Andreas som fick en flicka idag! :) Jag tycker inte att det känns som att det var länge sen Leona och Melinda föddes. Men det är ju faktiskt över ett år! Tiden går fort när man har roligt. Lr när man har mycket att göra. :)



Leona och Melinda :)

Onsdag 30 mars 2011

De två senaste dagarna har inte varit roliga.. För mycket ha hänt. Min underbara familj! <3 Vad skulle jag göra om nånting hände dom?! Och vissa bor alldeles för långt bort!!


Tisdag 29 mars 2011

Ikväll har jag en liten tjej här som inte vill sova.. Det är konstigt att det alltid händer när Anders är borta! Och så kul är det inte att springa upp och ner för trappen! Den är en sak som jag inte gillar med att ha övervåning! Men sen när dom blir äldre, och vi flyttar ner, då kommer det nog bara vara skönt att ha övervåning! :)

När vi flyttade hit så tyckte jag att det var så stort. Och det var det ju om man jämför med lägenheten vi hade. Men nu tycker jag att det är för litet. :P Det är bara 3 sovrum uppe (1 stort och 2 små), och det blir snart för litet.. Men det går väl alltid att bygga ut på nåt sätt! :)


Jag vill inte att det ska snöa! Jag vill ha vår nu! Och så vill jag att mitt brev som jag går och väntar på ska komma! Mycket bra på tvn är det iaf ikväll. Tänkte att jag skulle baka ett gott bröd som vi kunde ha till fikat ikväll, men då hade vi inte allt hemma. Och Anders är ju inte hemma så jag kan inte åka och handla. Det får bli imårn ist.




Måndag 28 mars 2011

Sitter och försöker komma på vad vi ska äta för mat resten av månaden.. Är så less på all mat just nu! Skulle vilja ha lite nya recept. Men det är faktiskt svårt att hitta nåt när man har mina krav; det ska vara gott, nyttigt, billigt, snabbt och barnen ska tycka om det! :) Sen blir det nog lite roligare att laga mat när jag får tillbaka köket. Idag beställde jag tapeterna. Det blev inte alls dom vi tänkte från början, men den kommer nog att bli bra. På onsdag kommer han hit och tapetserar. Hoppas han kommer och lägger mattan snart oxå..


Idag var Leonas riktiga dag på dagis. Det hade gått så bra. Och jag tycker mest om att jobba morgon. Lite stressigt blir det alltid på morgonen, :) men då slutar jag ju kl 14. Så det känns som att jag får mer tid med barnen då. Sitter och tittat på "Mamma byter bo". Och jag förstår inte hur man kan ha det så som vissa människor har det. I ett hem tycker jag att man ska dela på alla "uppgifter". Hur kan en kvinna gå med på att hon ska behöva göra allt hemma?! Jag är glad att jag har en sån underbar sambo som hjälper till hemma! :) Lr "hjälper till" är nog fel. För vi DELAR på allt. :) Under den här perioden som har har varit så trött, så har han nog gjort mer än mig!  Sen förstår jag inte heller hur man inte vill ha ordning hemma! Fast det är ju upp till var och en.. Men jag skulle aldrig klara av att bo så! Jag vill ha det rent och fint hemma. Var sak på sin plats. Och jag är glad att min sambo är likadan. Självklart får barnen leka, och dom drar ju fram ganska mycket saker. Men det går ju faktiskt att städa undan när dom lagt sig.. :)

Har inte orkar lägga in bilderna från kameran än.. Men ni får en gammal bild! :)








Längtar till sommaren!! :)

Söndag 27 mars 2011

Snart är denna helg oxå slut! Fattar inte vart tiden tar vägen.. Sen jag fick barn har tiden gått så fort! Det gäller att ta vara på tiden, för snart är dom stora! :) Livia har kommit in i en riktig 3-års trots! Ibland känns det som att vi har en 13 åring här hemma! :) Och lillasyster är duktig på att retas. Dom bråkar ganska mycket, men dom har oxå börjat leka mer och mer med varandra! Det är väl så det är med syskon. :) Även fast Livia är duktig på att reta lillasyster oxå, så är hon en väldigt snäll storasyster! Hon är en smart tjej! Och hon är ju faktiskt bara (snart) 3 år. Just nu tittar Livia på film, och Leona håller på att riva fram alla skor från skohyllan. Jag ska börja med lunchen, som blev lite senare idag eftersom vi har ställt fram klockan. Får se hur det går ikväll när dom ska lägga sig kl sex! Dom har ju sina rutiner, så därför tycker jag det är väldigt dumt att man ska hålla på att ställa om klockan! Men men.. Efter nån vecka har dom nog ställt om sig.

Torsdag 24 Mars 2011

Om jag hade kunnat så hade jag lagt den där mattan själv!! "Han kommer och lägger in den när han har tid." Jaha, okej. Men då väntar vi ett tag till då, för vi tycker ju att det är så himla roligt att inte ha nåt kök! Ja och sen sa han ju oxå att, "ni får räkna med att det tar en vecka innan han lagt klart mattan". Hur kan det ta en vecka att lägga en matta i ett rum?! Dom skiter i att vi inte har nåt kök, bara dom får ut mest möjligt med pengar! Jag blir faktiskt lite irriterad! :P Särskilt när det är nåt jag inte kan göra nåt åt själv! Men jag hoppas verkligen att det blir bra när det är klart! Även fast vi har det som vi har hemma nu, så tycker jag att veckorna går så himla fort! Nästa vecka börjar Leona på dagis på rikigt! Min stora tjej <3 Nu har vi ingen bebis här hemma längre.. :) På lördag är jag ledig! Ska bli skönt. Har jobbat två helger nu.. Har inget speciellt planerat i helgen, förutom att vi ska till pappa och Mia och äta på lördag. Men det är ju skönt att vara ledig ändå. :) Nu ska jag gå in på IKEA och kolla om det finns nåt roligt att beställa. :)

Onsdag 23 mars 2011

Jag som hade skrivit ett inlägg igår, men det är helt borta!? Kanske glömde bort att spara.. :P Jag som hade skrivit så mycket roligt! :) Men men.. Idag lämnade jag iaf Livia och Leona på dagis vid nio. Leona var lite ledsen när jag gick. Men det gick över på en gång! :) Jag åkte hem till mamma och la mig där på soffan och läste en bok. Ganska skönt faktiskt. Sen efter lunchen och innan jobbet åkte jag och Anders på Lösvirkes och valde golv. Det kommer bli så snyggt! :) Har bestämt tapeter till tvättstugan. Men köket är inte riktigt klart än.. Hade jag fått byta skåpluckor hade det varit lättare. Men det tänker vi inte göra nu. Så då måste ju färgen på väggarna passa till dom. Vi ska även byta kakel och bänkskiva. Och jag längtar så tills allt är klart! :) Eftersom jag varit föräldraledig mest hela förra året så trodde jag inte att jag skulle få tillbaka så mycket på skatten, om än nåt alls! Men igår när jag var in och tittade fick jag en glad överraskning! :) Det kanske lönade sig att betala in lite extra skatt på föräldrapenningen ändå.. Jag är så glad för att det går så bra för Leona på dagis. Och det är så skönt att få jobba lite. 5 timmar om dagen är precis lagom. Jag jobbar hela fredagar, men då är Anders hemma hela dagen med tjejerna. :) Nu ska jag sätta mig i soffan och äta lite glass! ;)

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!