Lokaltidningen :)






http://www.lokaltidning.se/Article.aspx?articleid=552











Mitt <3


Kort uppdat.

Uppdaterar inte bloggen alltför ofta.. :P Orkar inte sitta vi datorn så ofta längre. Det finns juh så mycket annat roligt att göra, typ ligga i soffan och titta på tv! Haha!

Idag har vi iaf varit och vaccinerat oss. Än så länge känner jag ingenting, men jag har hört att man kan få väldigt ont i armen efteråt.. Jag tog den iaf i vänster arm, så jag får sova i natt. Kan juh bara sova på höger sida..

Magen växer och blir bara större och större. Men jag har inget att klaga på, förutom att jag måste upp och kissa 1000 gånger per natt, men det är nog jobbigt det! Annars mår jag riktigt bra! :) Tycker bara att tiden kan gå lite fortare.. :P Men med min otur så kommer den väl inte förrens i februari!

Nu ska jag se om det är nåt bra på tv! :)

Vecka 28

Uträkning utgår från dagens datum: Tors 29 okt 2009.
Din graviditet startade Tors 23 apr 2009.
Din menscykel är ca 28 dagar
Du blev gravid ungefär Tors 7 maj 2009 (ägglossningen).
Du är på dag 190 av 280. (67,9%).
Du är i vecka 28.
Du har gått 27 fulla veckor och 0 fulla dagar (v27+0).
Du är i 6:e kalendermånaden.
Du är i 7:e graviditetsmånaden (lunarmånaden). [Läs mer här]
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Ons 27 jan 2010
Du har 90 dagar kvar till beräknad förlossning.



Kroppen: Livmodern är nu så stor att den påverkar hur du kan röra dig. Du kan fortfarande vara aktiv, men kroppen säger ifrån om du tar i för mycket. Då kan du få sammandragningar vilket innebär att livmodern drar ihop sig och blir hård. Det kan komma när du går fort eller är kissnödig. En sammandragning håller i sig i 10–30 sekunder, för att den ska släppa behöver du stanna upp. Om sammandragningarna börjar göra ont kan det vara ett tecken på att livmodertappen håller på att mjuka upp sig. Det bör kontrolleras hos läkare eller barnmorska.
Framöver blir besöken hos barnmorskan allt tätare. Man ser över att Symfus-fundusmåttet går uppåt i den takt som det ska och att kroppens värden är goda. Man kontrollerar järnhalten i blodet, sockerhalten, blodtryck och fosterljud.
Nu kan du få humörsvängningar igen, när kroppen börjar kännas tyngre och magen mer otymplig.

Barnet: Barnet väger nu cirka 1000 gram och längden är omkring 35 centimeter och fötterna mäter fem centimeter. Hårstråna på huvudet är ganska långa. Mjölktänderna under tandköttet är färdiga. Barnet ökar nu i vikt cirka 27 gram per dag och har börjat drömma. Vad tror du att ditt barn drömmer om?

Sant.




"Vi känner inte till våra föräldrars kärlek till oss förrän vi själva blir föräldrar."


(Henry Ward Beecher)

Vecka 27

Uträkning utgår från dagens datum: Fre 23 okt 2009.
Din graviditet startade Tors 23 apr 2009.
Din menscykel är ca 28 dagar
Du blev gravid ungefär Tors 7 maj 2009 (ägglossningen).
Du är på dag 184 av 280. (65,7%).
Du är i vecka 27.
Du har gått 26 fulla veckor och 1 full dag (v26+1).
Du är i 6:e kalendermånaden.
Du är i 7:e graviditetsmånaden (lunarmånaden). [Läs mer här]
Du är i trimester två.
Beräknat förlossningsdatum Ons 27 jan 2010
Du har 96 dagar kvar till beräknad förlossning.



Kroppen: Livmodern har vuxit och dess översta del finns nu en bit ovanför naveln. För många fortsätter brösten att vara spända och lite ömma under hela graviditeten och det kan rinna lite vätska från dem. Extra fett lagras i brösten och dess körtlar växer.
Många kvinnor blir andfådda, då de fått en ökad blodmängd i kroppen.
Man kan sova lite oroligt på nätterna när man har kommit en bit in på graviditeten, ofta störs man av att man måste gå upp och kissa. Många upplever också att de drömmer mer nu, ofta om förlossningen eller om barnet. Det är troligen kroppens sätt att förbereda sig mentalt, man kanske inte drömmer mer, men eftersom man vaknar oftare så kan det vara så att man kommer ihåg drömmarna bättre.

Barnet: Musklerna på armar och ben blir starkare och ibland kan barnet få in en riktig fullträff mot revbenen eller mot urinblåsan, vilket kan göra ont.
Nu har barnet stora chanser att klara sig om det föds för tidigt, men varje vecka, och även dagar, gör stor skillnad. Barnet väger mellan 900 gram och ett kilo. Om det skulle födas kan det andas luft och tarmarna klarar av att ta emot modersmjölk.

Vecka 26

Uträkning utgår från dagens datum: Fre 16 okt 2009.
Din graviditet startade Tors 23 apr 2009.
Din menscykel är ca 28 dagar
Du blev gravid ungefär Tors 7 maj 2009 (ägglossningen).
Du är på dag 177 av 280. (63,2%).
Du är i vecka 26.
Du har gått 25 fulla veckor och 1 full dag (v25+1).
Du är i 6:e kalendermånaden.
Du är i 7:e graviditetsmånaden (lunarmånaden). [Läs mer här]
Du är i trimester två.
Beräknat förlossningsdatum Ons 27 jan 2010
Du har 103 dagar kvar till beräknad förlossning.



Kroppen: Det är vanligt att man får häftig kramp i till exempel vaderna när man är gravid, ofta när man sover. Undvik att sträcka på tårna. Om man trots allt känner en begynnande kramp kan man motverka det genom att vinkla foten uppåt eller trycka den mot fotändan av sänggaveln. Det är inte ovanligt att du får ryggproblem och måste vila mer. Be din partner om massage, avlasta genom att ligga på golvet med underbenen på en stol.

Barnet: Nu är barnets hud lite tjockare och inte lika genomskinlig längre, skelettet hårdnar alltmer och lungorna utvecklas. Barnet kan nu öppna och stänga sina ögon. Huden är ganska röd och skrynklig men skyddas av vernix-lagret.

Söndag




Tråkigt det är med söndagar! Livia är fortfarande sjuk. Tror att jag ska ringa på sjukan imårn och höra om vi får komma dit. Hon har juh snart varit sjuk en vecka nu.. Imårn ska jag iaf jobba. Mamma kommer hit och är med Livia. Får väl se hur det blir resten av veckan. Men jag hoppas att jag kan jobba. Det blir juh inte så mycket pengar annars.. Och så tycker jag så synd om Livia när hon är sjuk! Nu sover hon iaf. Har inte så mycket att berätta egentligen.. Skriver kanske nåt mer sen! :)

Då och Nu :)

 

 


Baby Ticker :)


Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!